Am avut, acum 26 de ani, un prieten, Dragos Raducan, zis Sacalul. Era un tip simpatic, cu coada, care lucra la o agentie cam bizara, a lui Laurentiu Porteka, un fel de fost coleg de-al meu de facultate, care a facut Facultatea de Turism in 9 ani… In facultate, Porteka organiza actiuni turistice studentesti de mare anvergura cu 6000 de studenti de 1 Mai. Sa nu uitam ca era in Comunism! Dupa 1990, Porteka a incercat sa faca acelasi lucru, dar economia de piata are regulile ei… Si, evident, dupa 2-3 ani, a falimentat…!

Bunul meu prieten Dragos Sacalul a supravietuit, si-a creat o agentie si s-a avantat in jungla luptei dintre agentiile de turism.
In paralel, simtind ca totusi fiorul turismului nu il patrunde puternic, a inceput activitati diverse, patronal sociale. Cum era si pe vremea lui Ceausescu, nu erai bun in meseria ta, mergeai si te evidentiai la Brigada artistica…!
Deci, amicul Dragos s-a lipit ca secretar general la FPTR, unde, impreuna cu presedintele de atunci, arunca ocheade tinerelor care isi incepeau cariera in turism..
Dar cariera lui Dragos Sacalul a capatat noi valente atunci cand Presedinte FPTR a devenit dl Mohamed Murad, proprietar a peste 3000 de locuri de cazare! Dragos al nostru a ajuns Vicepresedinte… Intre timp, si-a falimentat agentia Magest, era de munca, nu era de el…

Acum, in calitate de angajat al dlui Murad, ca managerul al hotelului Majestic, si vice la FPTR, Dragos Sacalul urmareste si chiar ghiceste toate doritele stapanului sau. Face un mic ANAT, cu 5 membri, sa aiba si dl Murad ANAT-ul sau…
Ataca agentiile din Romania, pentru ca agentia Mareea i-a cam lasat cu datorii. Si atunci, hai sa omoram agentiile, crede el. Crede doar el, pentru ca la intalnirea de la Neptun de marti, 13 septembrie (ghinion!), multi hotelieri onesti i-au atacat pe cei cativa care se erijeaza in reprezentanti ai lor, si care mai mult rau le fac…
Si in timpul liber, Dragos Sacalul concepe articole cu Ion Teleanu, care se crede ziarist, la un ziar pe internet, destul de obscur.

Pacat de tine, Dragos Sacalul, ce-ai fost si ce-ai ajuns…