Eu nu am avut nici o asteptare de la acest guvern asa-zis tehnocrat… De ce?

Pentru ca acesti ministri nu raspund in fata nimanui. Bun sau rau, la un moment dat, daca nu dau rezultate, un presedinte de partid isi trage ministri la raspundere. Asta este clar, am vazut cu totii pana acum.

Acest guvern nu a fost o solutie fericita… Dupa alegerile prezidentiale, dupa o „relansare” spectaculoasa a Guvenului Victor Ponta, care a luat multe masuri foarte bune, oamenii de afaceri din Romania incepusera sa spere. Incepusera sa spere ca o guvernare poate cu adevarat sa ii si ajute. Sa ajute viata economica in mod real… S-au redus taxele la alimente, au crescut incasarile. Pare o minune, dar asa s-a intamplat. Am sperat cu totii ca aceste masuri sa fie doar INCEPUTUL unei perioade de relansare. Dar din pacate aceasta a fost TOATA RELANSAREA…

In general, oamenii fac ceea ce fac cu anumite motive. Un om politic intra la tinerete intr-un partid, urca pe scara ierarhica, si ajunge sa fie propus pentru functia de ministru. Ajuns aici, vrea sa demonstreze sefilor sai din partid, opiniei publice, ca el este bun. Sa le demonstreze ca stie si poate, pentru a avansa in continuare in cariera, pentru a fi apreciat.

Ce il motiveaza pe Costin Borc sa plece de la 20000 euro salariu lunar, sa vina ministru? Greu de spus… doar sa ocupe acest post, sa isi creasca reputatia si vizibilitatea. De ce au venit ceilalti ministrii de la Bruxelles, unde aveau posturi bune si salarii mari? Usor, usor, „iluzia tehnocrata” se destrama. Dupa 6 luni ministrii incep sa dispara si se pune problema schimbarii intregului Guvern.

Am fost la cateva intalniri cu Minsitrul Costin Borc, din partea patronatului ANAT. Dragut, amabil… dar la solicitarea de a mari bugetul de promovare (jenant) al Romaniei, de numai 2 milioane de euro, a raspuns „este bugetul facut de PSD-ul tau!”.. Si de atunci nici nu a mai participat la intalnirile Consiliului Consultativ.

Ordin de Minsitru referitor la Contractul cu Turistul dat prost. Legea Turismului se discuta  a la longue”. Nu exista bani pentru promovarea interna a Romaniei, nu exista bani pentru participarea Autoritatii pentru Turism la Targurile interne si la Bursele de Turism. Solicitarile patronatelor, sprijin zero pentru aducerea de turisti straini… asta inseamna mandat TEHNOCRAT, un „je m’ en fiche” general. Asta este, asteptam alegerile, sa ne intoarcem la sistemul „corupt” de conducere politica a Romaniei.

Noi, Patronatele, trebuie sa fim mai prezenti pe media, in a prezenta toate aceste situatii, sa ne aparam interesele, sa dezvoltam economic aceasta tara, pe care tot noi prin impozite si taxe o intretinem…