A inceput razboiul. Mai facem turism?

Am avut si noi cateva saptamani- nu mai mult de 4- in care ne- am bucurat ca incepe relansarea turismului. Pe data de 24 februarie era ultima zi a Targului de Turism de la Bucuresti. Destul de timid, putini expozanti, dar .. extraordinar! Aveam din nou Targ de Turism! Felicitari participantilor pentru curaj!


Dar.. fatidic.. ultima zi de targ, prima zi de razboi..! 


Cine ar fi crezut ca in anul 2022, in Europa, mai poate sa apara un conflict de o asemenea anvergura? Eu cred ca nimeni. Si mai cred ca toata lumea a gresit … si Uniunea Europeana, si SUA.. Desi Putin spune de 8 ani ce doreste, a fost ignorat si tratat…cu flit!
Ucraina face cerere sa intre in NATO, desi ” marele vecin” spune clar ca nu doreste acest lucru?
Frau Merkel, vorbitoare de Rusa, se crede prietena cu Vladimir Putin, si creste dependenta de gazul rusesc , de la 20% la.. 40%, in cei 18 ani de mandat?


Toate aceste erori si greseli au facut sa se ajunga la situatia de azi.


Ce s- a intamplat? Evident, romanii s-au panicat…s- au repezit sa cumpere benzina, sa cumpere ulei.. Vanzarile de turism au scazut in acele zile de inceput, cu 70%. Pe masura ce Ucraina rezista, pe masura ce ucrainenii ripostau, se aparau si incepeau sa ii dea inapoi pe rusi, conflictul se transforma intr-unul local, si romanii au inceput sa se obisnuiasca.. cum te obisnuiesti cu orice. Vanzarile de turism au inceput, sa creasca, atat in Romania , cat mai ales pe extern.
Faptul ca NATO ne apara si apara Europa, faptul ca armata rusa s-a retras in Donbas , ne da incredere in viitor. Viata noastra trebuie sa continuie, si romanii au inceput sa se inscrie sa plece in vacanta.


Sa speram ca aceasta tendinta va continua, si ca acest conflict, de la granitele noastre, se va termina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + two =