Adunarea Generala ANAT si relansarea activitatii asociative, motiv de mare bucurie!

Dupa 2 ani de intalniri si discutii online intre membrii ANAT, am reusit sa facem prima Adunare Generala, prima intalnire cu membrii. Intalnirea a avut loc la Bucuresti, la hotelul Novotel, intr-o atmosfera de bucurie.
In toata aceasta perioada de pandemie, ANAT a fost extrem de activa si a luptat pentru drepturile agentiilor de turism.


In 2020 ne-am confruntat cu mari probleme. Incasarile pentru Early Booking fusesera deja platite catre partenerii din Turcia si Grecia, noi eram in lockdown , iar turistii isi cereau banii inapoi…
Ne-au sprijinit cei din Ministerul Turismului si de la ANPC, lucru pentru care acum vreau sa le MULTUMESC!
Ministrul din vremea aceea, Virgil Popescu, s- a comportat.. lamentabil, acuzand agentiile de turism ca au banii, dar nu vor sa ii restituie oamenilor… rusinos..!
ANAT s-a implicat , alaturi de celelalte asociatii patronale din turism, pentru finalizarea proiectului HORECA, proiect finalizat cu succes. Aproape 1000 de agentii din Romania au primit compensari pentru pierderile avute in pandemie, fapt ce contribuie ca ele sa aiba un viitor mai sigur.


La alegeri, am prelungit mandatul actualului presedinte, Dumitru Luca, pentru Comitetul Director candidand mult mai multi decat numarul de locuri! Avem proiecte importante- modificarea Ordonantei 2, care ne guverneaza activitatea, modificarea TVA la 5% pentru agentiile de turism, fiind singura ramura din turism care are TVA de ..19%, trebuie sa finalizam proiectul Horeca 2– avem de lucru!
Cu bucurie am aflat ca s-au inscris 60 de membri in ultimele 3 luni!
Daca vom reusi sa finalizam aceste proiecte, cu siguranta numarul de membri va creste.
Sa fie bine, sa avem cu toti succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =