Bulgaria, Turcia, Grecia, Italia… După pandemie, vacanţa 2021 sună bine!

Pandemia de Covid bate în retragere, iar românii au o poftă tot mai mare de vacanţă. Cel puţin asta arată cifrele agențiilor de turism.  

„Simplificarea condiţiilor de călătorie în Bulgaria, de la 1 iunie, a dublat cererea zilnică. Pentru Turcia, care solicită, tot de la 1 iunie, test RT-PCR ori rapid antigen numai persoanelor nevaccinate, cererea este în creştere. Turiştii caută vacanţe şi în ţări aflate pe lista verde, cum ar fi Italia, şi cumpără sejururi şi pentru Grecia, care a clarificat de mai multă vreme condiţiile de intrare pentru turişti”, spune consultanta în turism Gabriela Peşeţ.

Cereri tot mai multe

Unul dintre semnele bune este că, luna aceasta, cunoscuta agenţie de turism Paralela 45 deschide patru agenţii noi şi face angajări. Prezent și în Oradea, tour operatorul inaugurează din această săptămână agenţii la Alba Iulia, Ploieşti, Braşov şi Craiova, cererea mare de vacanţe sporind numărul de angajaţi cu 20%, de la începutul anului şi până acum.

„Putem spune că pandemia se termină la Paralela 45, ceea ce aşteptăm şi noi, şi turiştii noştri încă de anul trecut. Din iunie, deschidem agenţii şi facem angajări. Cererea de vacanţe în Bulgaria e mare, au început zborurile charter spre Grecia, încep şi spre Turcia, românii vor să meargă în vacanţă şi în Italia. Înscrierile s-au dublat faţă de luna martie”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Curse charter din mai multe oraşe, inclusiv Cluj-Napoca și Timișoara

Prima cursă charter a sezonului a plecat pe 1 iunie spre Rhodos, de la Bucureşti. În prima săptămână din luna iunie sunt programate chartere spre Chania/Creta (două pe săptămână), Santorini, Heraklion/Creta – de la Bucureşti, Heraklion/Creta şi Rhodos – de la Cluj-Napoca, urmând ca de la jumătatea lunii iunie 14 zboruri să lege insulele Creta, Rhodos, Zakynthos, Corfu, Santorini, Mykonos de Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Anul acesta, cu Paralela 45, vacanţa în Grecia costă începând de la 291 de euro/persoană, cu reducere de o treime la început de sezon.

Primii turişti Paralela 45 dintre cei vaccinaţi care nu se mai testează pentru Turcia, după schimbarea condiţiilor de acces, ajung sâmbătă în Antalya. Spre Antalya, primele curse charter ale sezonului pornesc din Baia Mare şi de la Bucureşti pe 5 iunie. Din Capitală vor fi două curse în fiecare săptămână, până la începutul lunii octombrie. Alte zboruri charter spre Antalya sunt programate vara acesta de la Bacău (din 10 iunie), Timişoara (din 11 iunie), Târgu Mureş (11 iunie), Cluj-Napoca (din 12 iunie), Iaşi (din 16 iunie).

Vacanţa de 7 zile poate costa de la 390 de euro/persoană, respectiv de 560 de euro/persoană, la un hotel de cinci stele, în regim all inclusive.

Turiştii nevaccinaţi au nevoie de un test RT-PCR făcut cu până la 72 de ore înainte de îmbarcare, ori de unul antigen, realizat cu până la 48 de ore înainte.

Ce vor românii

Conform reprezentanţilor tour operatorului, Bulgaria, deschisă de la 1 iunie tuturor turiştilor români şi aflată pe lista verde, este foarte căutată în ultima săptămână. În această perioadă, vacanţa în Bulgaria pornește de la 5 euro/noapte/persoană, cazarea fără masă!

Cerere mare este şi pentru Coasta Amalfitană, Ischia, Sardinia, Sicilia, pentru care cursele încep din a doua jumătate a lunii iunie. Cu un preţ de la 443 de euro/persoană/pachetul de şapte nopţi, vacanţele în Italia au reducere între 15 şi 25% la început de sezon.

Românii continuă să meargă în vacanţă şi în Egipt (Hurghada, Sharm el Sheikh) – destinaţia care a atras cel mai mare număr de turişti începând din toamna anului trecut.

Curse charter sunt organizate până la finalul lunii octombrie spre Hurghada din Bucureşti, Baia Mare, Craiova, Oradea, Târgu Mureş, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, şi spre Sharm el Sheikh din Bucureşti, a mai precizat Gabriela Peşeţ.

Vezi articolul si aici >>

S-a terminat pandemia? Paralela 45 deschide 4 agenții noi și face angajări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 6 =