„De ce sintem, Doamne, citeodata, asa prosti?”

  • de

Viata iti ofera mereu surprize, pina la sfirsit. Pandemia asta mi-a colorat viata, am vazut si am trait lucruri pe care nu credeam si, sincer, nu imi doream sa le traiesc vreodata! Foarte multi oameni au luat- o razna, ne- am speriat, eram intr- o situatie total necunoscuta.

Dintre toate nebuniile pe care le- am trait, voi vorbi acum despre povestea asta cu vaccinarea, si in special la modul in care NU sintem in stare, fiind romani, sa facem si noi un lucru bine si temeinic!
Eu si familia mea am perceput foarte clar si simplu toata povestea cu vaccinul. A aparut acest virus, extrem de periculos, ne- a dat peste cap toata viata… si a aparut un vaccin, sau mai multe.
Eu nu mi- am pus problema ca „cineva” vrea sa ne faca rau in mod intentionat, noua, oamenilor.
Simplu, fara discutii, ne- am inscris si ne- am vaccinat, pentru a ne creste imunitatea. Stim ca este posibil sa existe urmari, dar ni le asumam. Punct.
Nu imi vine aproape sa cred ce am vazut, ce am auzit, ce am citit, teorii ale conspiratiilor si alte asemenea manifiestari halucinante.
Am vazut demonstratii pentru….libertate??!!
Cine ne ingradeste, Doamne, libertatea?
Vaccinarea a demarat bine, aproape incredibil. Ma sunau prieteni din Italia, Spania, Germania si nu le venea sa creada ca la noi nu se sta la coada, nu este cu programare si se face vaccinare inclusive cu muzica la Biblioteca Nationala.
Mi- am zis „e un miracol romanesc, uite, asta ne-a iesit!”
Evident, am uitat pentru un moment cine sintem, si ca traim in Balcani, iar blestemul balcanilor ne insoteste peste tot.
In momentul in care infectarea a inceput sa scada, vaccinarea a scazut insa brusc!
Klaus Johannis, care, dupa parerea mea, este intr-o vacanta mentala semi-permanenta, a plecat de tot in vacanta! Dupa ce ne- a intoxicat 1 an cu ” PSD..PSD..PSD” si cu masurile de protectie, a disparut… gata, s- a terminat pandemia, sintem linistiti!
Degeaba spuneau toti ca urmeaza valul 4, cu explicatii… dl. Johannis era in vacanta.
Dl. Citu, destul de bun ca prim ministru, s- a apucat sa il „omoare” pe Orban, pentru a devini presedinte PNL. Deci… amindoi au uitat de pandemie, de vaccinare… era bine, Romania era cu infectare aproape zero.  S- a mai preocupat cineva sa promoveze vaccinarea? Sa ia 30-40 de salvari, sa mearga in zonele rurale? S- a gindit cineva in aceste 3 luni de „pauza”, sa traga si mai tare cu vaccinarea?
Mai tineti minte cum se lauda dl. Catu ca la 1 septembrie vor fi vaccinafi 7 milioane de persoane?
Toata lumea a uitat de tot!
Credeti ca Ministrul Sanatatii a folosit aceste 3 luni ca sa dubleze paturile la ATI, sa pregateasca spitalele? Evident, nu… a mai avut si vacanta, o Grecie este tentanta chiar si pentru un medic.


Deci, la început de septembrie sintem la fel de nepregatiti ca acum 4 luni.
De ce sintem asa delasatori? Asa de prosti?
O fi blestemul Mioritei? Nu stiu, insa stiu ce va urma. Va creste gradul de infectare si vor reincepe restrictiile, iar vor fi probleme economice.
Sigur este un blestem. Eu alta explicatie nu am!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − 2 =