MICSORAREA PLAJELOR- O VICTORIE IMPOTRIVA RATIUNII!

Am citit zilele acestea un articol cu un titlu…halucinant: „Victorie a turistilor pentru Eforie Sud- plajele se vor extinde mai putin”
Sincer, nu imi vine sa cred…
Adica, dupa 20 de ani in care toata lumea, patronii sau turistii din Eforie Sud reclamau ca plaja are doar 15 metri, acum considera o” victorie” faptul ca se va mari plaja doar cu 40 de metri?
Aceasta este normalitate pe care ne-o dorim?
Extinderea plajelor este cel mai mare proiect al Romaniei din ultimii 30 de ani, si noi ne bucuram si aplaudam faptul ca vor fi mai mici?
Chiar nu intelege nimeni ca este un proces greu, complicat si costisitor, si ca nu mai avem sanse sa se reia decat, eventual, dupa alti 50 de ani, perioada in care plajele pot sa dispara? Turistii romani sau straini chiar nu pot sa mearga 100 m pana la mare, si din acest motiv trebuie sa facem plajele mai mici?!
Suntem normali? Suntem cu totii lipsiti de viziune?
Dar de ce nu vorbeste nimeni de haosul si esecul guvernamental, de refuzul de a face o predare provizorie la plaja din Mamaia, pe 15 mai, si de predarea plajei la 1 iulie – greseala flagranta?
De ce nu spune nimeni ca plajele noi nu vor putea fi date in folosinta, pentru ca guvernul nu va fi in stare sa intabuleze acesasta noua suprafata in 2,3 ani??
Daca s-ar intabula si s-ar pune seslonguri la malul marii, nu ar mai fi nicio problema… si in general, daca ne- am organiza mai bine, si am urmari interesul dezvoltarii litoralului pe termen lung, nu ar fi nici o problema!

Chiar nu vrem sa avem plaje?

Litoral 2021 – Paralela 45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × one =